A LOVARDA HÁZIRENDJE


– Mindenki köteles lóra szállás előtt elolvasni a szabályzatunkat!

– Lovardánk reggel 8:00 órától este 20:00 óráig áll rendelkezésükre.

 BEJELENTKEZÉS: A lovaglás előzetes bejelentkezés alapján történik. Ez azért szükséges egyrészt, mert a lovak ápolása, nyergelése időigényes feladat, másrészt a megfelelő munkabeosztás óvja meg lovainkat a túlterheléstől.
A napos vagy többnapos lovastúrák, lovastáborok, szüreti felvonulások és egyéb rendezvények csak az ellenértékük felének megfelelő összeg befizetésekor kerülnek lefoglalásra és ezen összeg semmilyen lemondás esetén vissza nem jár, kivétel, ha a minimum 3 fős létszámot a program nem érte el egy héttel a kezdés előtt vagy a program kezdőnapján az időjárási viszonyok a lovaglást ellehetetlenítik (huzamos ideig tartó szakadó eső, 40 C fok feletti kánikula). Ebben az esetben a lovarda a befizetett összeget teljes mértékben visszatéríti.

 LEMONDÁS: A lovasórák és tereplovaglások szervezése összetett feladat, így lemondani a lovaglás előtt legalább 24 órával, hétvégi óra esetén legalább 48 órával korábban lehetséges. A napos vagy többnapos lovastúrák, lovastáborok, szüreti felvonulások és egyéb rendezvények lemondására maximum 1 héttel előtte van mód. Ebből az időkorlátból kicsúszott lemondásokat csak a lovaglás teljes összegének megfizetése esetén tudunk elfogadni.

 ÉRKEZÉS: Kérjük a lovasokat, hogy a lovaglás megkezdése előtt legalább negyed órával érkezzenek, mert az egyeztetett időpont az indulásra vonatkozik, előtte a felszállás és a kengyelállítás is időbe telik. Nagy létszám esetén jelentős csúszást okozhat az indulásban a pontos időpontra való érkezés.

 A LOVAKAT A LOVASOKTATÓ OSZTJA SZÉT, a lovasok tudásszintjének megfelelően! Előzetes egyeztetés esetén is változhat a ló-lovas párosítás. Az oktató mindig a legmegfelelőbb ló-lovas párosításokra törekszik.

– Lovas oktatónk felméri az újonnan érkező vendégeink lovaglási tudásszintjét. Terepre csak az mehet a balesetek elkerülése érdekében, aki az oktató szerint megfelelő szinten lovagol.

– Kérjük Kedves Vendégeinket, kövessék mindenkor a lovas oktató útmutatásait a balesetveszély elkerülése érdekében! Így pl.: a tereplovaglások alkalmával a lovak szétosztása a sorban nem tetszőleges! A vezető pontosan tudja, milyen menet-beosztásban lehet a legbiztonságosabban lovagolni.

– Kezdő lovasok súlyhatára maximum 100 kg.

– Kérünk mindenkit, hogy lovaglásra alkalmas öltözetben jöjjenek lovagolni, minimum zárt cipó és hosszú nadrág. Minden lovas számára a kobak használata kötelező. Kobakot a lovarda biztosít annak, akinek nincs! Lovaglás közben szemüveg viselése nem javasolt, kivétel az erre a célra gyártott sportszemüvegek.

– Kérjük, a lovakat ne etessék! A lovak emésztési rendszere bonyolult és érzékeny, könnyen megbetegedhetnek. Jutalmazni lovaglás után lehetőleg almával, répával vagy a lovas boltokban vásárolható jutalomfalatokkal lehet.

 TILOS A DOHÁNYZÁS ÉS A NYÍLT LÁNG HASZNÁLATA a lovarda egész területén, kivéve az erre kijelölt helyeket!

– Kérjük, mindig hanggal figyelmeztessék a lovakat, ha megközelítik őket! A ló alap természetéből adódóan ijedős, menekülő állat, ezért a legszelídebb ló is balesetet okozhat, ha megijed.

– Külön kérjük a szülőket, hogy fokozottan ügyeljenek gyermekeikre, egyedül ne engedjék a lovak közelébe. A rohangáló, kiabáló gyerekek megijeszthetik a lovakat, veszélybe sodorva a rajtuk ülő kezdő lovasokat.

– Kérjük Önöket, segítsenek fenntartani a rendet és tisztaságot azzal, hogy nem szemetelnek!

– Tilos a lovon enni, rágózni, cukorkát szopogatni, dohányozni és telefonálni! Nem lovagolhat, aki szeszes ital vagy drog befolyásoltsága alatt áll.

– Mindenki saját felelősségére lovagol! A legnagyobb körültekintés esetén is előfordulhat a lóról esés, ez a lovaglás velejárója.

– A lovarda nem vállal felelősséget az esetleges sérülésekért! Kiskórú gyermek csak szülői hozzájárulással ülhet lóra! A lovakban vagy a lovardában, annak felszereléseiben és más vagyonában okozott kárt teljes egészében az okozónak kell megtéríteni!


Kellemes, élményekben gazdag kikapcsolódást kívánunk!

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode